Teguran Kepada Semua wanita | Untuk menutup Aurat -->

Iklan Kiri

Teguran Kepada Semua wanita | Untuk menutup Aurat

Samsul Arifin
Tuesday, January 15, 2019

Teguran Kepada Semua Wanita

Jika kalian ingin menutup aurat, tutuplah dengan sempurna. Berfesyenlah dengan pelbagai tudung semahu kalian tetapi kenapa berbaju dan beseluar ketat?

Sebenarnya kalian tidak dikira sebagai menutup aurat pun jika hanya elok bertudung tetapi berbaju dan berseluar ketat. Sekali pun kalian hendak bersukan atau berenang, jika pakaian kalian ketat sehingga menampakkan bentuk badan, kalian tidak dikira menutup aurat. 

Jika kalian berpakaian ketat lalu berfikiran kalian tidak mengganggu orang lain, sebenarnya kalian silap!

Sebenarnya kalian telah menjadi fitnah terhadap kesucian agama Islam ini. Kalian hanya akan menyumbang kepada banyak lagi kemaksiatan dan kemungkaran dikalangan masyarakat yang sedia pincang ini. Kalian hanya menjadi contoh yang buruk kepada anak anak dan sesiapa sahaja yang memandang kalian yang sedang membesar.

Bertaubatlah! Sebelum kalian sampai ke suatu hari di mana kalian hanya akan dibungkus dengan kain putih, diikat di atas kepala dan diikat dibahagian kaki.

Saya berdoa agar kebejatan ini tidak berlaku ke atas isteri, anak anak, ahli keluarga, saudara mara dan kawan kawan. Amin..